Programma

Gezien het beperkte aantal inschrijvingen, mede door de problematiek van het Coronavirus, zijn wij helaas genoodzaakt dit event te annuleren of uit te stellen. Voor de personen die zich reeds hebben ingeschreven, zullen wij het inschrijvingsgeld eerstdaags terugstorten. Wij kijken er alvast naar uit u te mogen ontmoeten op onze volgende BIG TALK van donderdag 28 oktober met als gastspreker Jos Donvil, de CEO van telecommaatschappij VOO. Een officiële uitnodiging met meer info volgt snel, maar zo kan u reeds deze datum in uw agenda reserveren !

De opwarming van de aarde, luchtverontreiniging door fijnstof en stikstofoxides, de milieubelasting door onder meer plastics, de betonstop en de strijd voor open ruimte: ze zijn amper nog uit het maatschappelijk debat weg te branden. Logisch: ze vormen dan ook een ernstige bedreiging voor onze planeet en de mensheid. 
 
Zowat iedereen is er intussen van overtuigd dat deze bedreigingen dringend moeten aangepakt worden. Ook de industrie en de ondernemers. Efficiënter omgaan met grondstoffen en energie, recyclage van gebruikte goederen, inzetten van duurzame componenten en hernieuwbare energie: het zijn allemaal puzzelstukjes van wat we een duurzame economie zijn gaan noemen. Slimme ondernemers spelen daarin een sleutelrol. Want die duurzame economie is niet alleen broodnodig om ons ecosysteem te redden: ze biedt ook heel wat kansen.
 
Luc Pauwels, onderzoeksjournalist en energie- en klimaatspecialist van de VRT Nieuwsredactie, schetst de uitdagingen en hoe ondernemers daarop inspelen. Hij neemt ons dinsdag 17 maart mee op tocht vol concrete beeldreportages over bedrijven die slim, innovatief én duurzaam ondernemen. Een win-win-situatie, want duurzame ondernemingen verwerven er niet alleen een competitief voordeel, maar helpen ook nog eens onze planeet te redden.