fbpx

Programma

Er was eens…

…een TONIA Big Talk, een dirigent en een musical. De vierde Big Talk van de Ternatse OnderNemers In Actie werd een aangename, culinaire en muzikale avond in intieme sfeer.

Dirigent en componist Bart Picqueur mocht de spits van de avond afbijten. Moderator Mirjam peuterde met enkele vragen heel wat informatie los over Bart Picqueur als componist. Zo kwamen de talrijke aanwezigen te weten dat componisten heel erg te vergelijken zijn met architecten. Picqueur: “Een muziekstuk maken is niet zo romantisch als mensen vaak denken, het wordt opgebouwd volgens bepaalde regels en een bepaald stramien maar moet wel elke keer origineel zijn.”

Na een prachtig herfstgerecht, geserveerd door Culinaire Finesse, volgde het verhaal van Bart Picqueur als dirigent. Wist u dat 93 procent van alle communicatie non verbaal is? Laat dat nu net dé belangrijkste manier van communiceren zijn voor een dirigent. Maar non verbaal communiceren is geen gemakkelijke opdracht, zo ondervonden de gasten. Om zijn bewering kracht bij te zetten, bewees Bart Picqueur dit met een oefening die heel wat multitasking vergde.

Richting geven

Een grote groep muzikanten op dezelfde lijn krijgen vergt heel wat leiderschapskwaliteiten en die hebben ondernemers ook nodig. Als je weet dat ‘dirigeren’ richting geven betekent, zijn zaakvoerders eigenlijk ook een beetje dirigenten. Over de vergelijking tussen dirigenten en ondernemers, daar ging het tweede deel van de uiteenzetting van Bart Picqueur over.

Als afsluiter konden de gasten genieten van het muzikale spektakel ‘Er was eens..’, gebracht door een 70-koppig harmonieorkest, een meisjeskoor, meer dan 50 enthousiaste kinderen en een handvol vertellers. Het was een avond om U tegen te zeggen!

De volgende TONIA Big Talk laat niet lang op zich wachten, want op 10 december zal raadsheer in het Hof van beroep Sven Mosselmans ons wegwijs maken in de wereld van het recht. Het wordt ongetwijfeld een boeiende avond dus reserveer snel je plaats via tonia-netwerk.be