Inschrijvingskosten: 80 euro

Spreker(s): Sven Mosselmans - Raadsheer in het Hof van Beroep, praktijklector KU Leuven

Locatie: Zaal Kattebroek

Adres: Elegemstraat 160, 1700 Dilbeek

Ontvangst vanaf: 18:30

Startuur: 19:00

Diner is voorzien.
Vul je dieetwensen in het Inschrijvingsformulier.


Op 10 december verwelkomen we Sven Mosselmans, Raadsheer in het Hof van Beroep. Tussen gelijk hebben en gelijk krijgen ligt mogelijk een hindernissenparcours. Er zijn verschillende wegen voor de rechtzoekende die – al dan niet terecht – meent gelijk te hebben en ernaar streeft zijn gelijk te halen. Verschillende wegen staan daartoe open, de ene al meer evident dan de andere.

In tijden van besparingen wordt volop ingezet op (pogingen tot) minnelijke regelingen en wordt een procesgang als een laatste redmiddel (ultimum remedium) aangezien. Wat als het zover komt? Hoe verloopt een beslissingsproces? Hoe verwordt een juridisch dossier tot een rechterlijke beslissing? Welke elementen kunnen cruciaal zijn om een rechter te overtuigen? Hoe ziet zijn professionele leven eruit? Bieden alternatieve vormen van geschillenbeslechting, zoals arbitrage, een oplossing? Aan de hand van een toegankelijk overzicht met een aantal voorbeelden en anekdotes zal Sven Mosselmans ons een en ander toelichten.

Ongetwijfeld opnieuw een inspirerende spreker waardoor u met nieuwe inzichten naar huis gaat. Voorzie 10 december alvast in uw agenda!

Schrijf je in

Share